Seven Bridges

Platte City Remodel

Nest Interiors transformed this Platte City remodel project from a dark and dated space with a brown, black and tan color scheme to a light and airy home by introducing different shades of gray and white with black and blue accents throughout.  Our clients, a busy family of 5, consulted with us to update their once dated home to a brighter version of itself.  Their main goal for the project was to update the main floor, with a major focus on the kitchen. With new white cabinetry, painted trim, more functional storage with a large pantry, and introducing more current materials and finishes, we were able to create a cohesive, collected look that was updated and seamless with the rest of the home. 

We started by understanding what their needs in the kitchen space were and establishing a look and feel that felt reminiscent of what the couple were drawn to.  Our clients loved centering the kitchen around a custom white Viking “vintage-feeling” range.  By designing the cabinetry to carry to the ceiling, it eliminated that strange “what do we do on top of our cabinets for accessories?!” dilemma.  This creates a visual that carries your eye up and makes the ceilings feel 12′ high,even if they’re a standard height.  We chose a darker gray on the island to create some interest, and continued this high contrast with a light quartz countertop complete with a waterfall edge.  The concrete composite sink and the antique nickel pendants add a touch of industrial to the space,something the clients are drawn to, without making the kitchen feel ‘cold’ and sterile.  We chose matching antique nickel hardware to bring that metal finish around on the cabinetry.   The marble backsplash creates an interesting backdrop with depth for the overall white kitchen and brings all of the paint colors in the scheme together.  Our clients love to travel and bring back fun pieces to remind them of each destination. Their collections needed a landing pad that would showcase these special souvenirs.  We designed a wall of open shelving with a linear subway tile as the backdrop for an ever-changing collection of travel memories.  We kept all of the paint colors neutral and took the once all stained trim to a fresh all white enamel. 

In the living room, we carried the same color palette throughout in all new paint on the mantle, backs of the bookcases and the walls.  We took their once all stone veneer mantle and introduced a brighter marble tile on the face of the fireplace and cygnus brushed granite slab on the hearth. We wanted to carry in some of the same new materials we were introducing into the kitchen, but in a different and unique way. All new furnishings, decor, and accessories finished off the space in this living room. 

Lighting was key in this remodel.  We switched out the “builder grade” fixtures to fixtures that are much larger in scale to emphasize the large, open spaces. We also mixed metals to create a collective and custom feel, shying away from the ‘off the showroom floor’  look.   

The powder bath took on a funky blue and white wallpaper keeping the existing vanity but updating the lighting and mirror.